Η σκάλα του Φωτός

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Οι επτά ουρανοί

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Οι επτά ουρανοί Την / Το Παρ Ιουν 11, 2010 2:21 am

Παρόλο που άγγελοι υπάρχουν σε κάθε διάσταση,σύμφωνα με την παράδοση κατοικούν σε επτά ουρανούς.Οι επτά ουρανοί είναι τα πνευματικά βασίλεια.Πολλά από τα ονόματά τους απαντούν στην Παλαιά Διαθήκη και προέρχονται από τη λέξη "ουρανός".

Ο πρώτος ουρανός
Ονομάζεται Vilon (που σημαίνει πέπλο),ενώ μερικές φορές αποκαλείται και Shamajim ή Shamayim.Είναι ο κοντινότερος ουρανός στη γη και συνδέεται με τους αγγέλους των πλανητών κι εκείνους που κυβερνούν τα άστρα και τα φυσικά φαινόμενα.Στον πρώτο ουρανό βασιλεύει ο Αρχάγγελος Γαβριήλ,λέγεται μάλιστα ότι αντιστοιχεί στον παράδεισο.

Ο δεύτερος ουρανός

Ονομάζεται Raqia (που σημαίνει έκταση).Εδώ βασιλεύουν οι άγγελοι-προστάτες των ζωδίων,ενώ εδώ κρατούνται φυλακισμένοι οι έκπτωτοι άγγελοι.Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση,αποτελεί την κατοικία του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή,ενώ κυβερνήτες αυτού του ουρανού είναι οι Αρχάγγελοι Ραφαήλ και Ζαχαριήλ.

Ο τρίτος ουρανός

Ο Sheckakim ή Shehaqim (που σημαίνει οι ουρανοί) είναι ένας παράξενος ουρανός,καθώς στη βόρεια περιοχή του βρίσκεται η κόλαση.Ένα πύρινο ποτάμι διασχίζει αυτόν τον παγωμένο τόπο.Στη νότια πλευρά βρίσκεται ένας παράδεισος,όπου μέσα σε αυτόν τον ουράνιο κήπο βρίσκεται μια πύλη από χρυσάφι (οι περίφημες "πύλες του παραδείσου"),από την οποία περνούν όλες οι εξελιγμένες ψυχές την ώρα του θανάτου.Ο άγγελος Αναήλ βασιλεύει μαζί με τους Jagniel,Rabacyle και Dalquiel,τους τρεις Σαρίμ (τάξη αγγέλων "μελωδών").

Ο τέταρτος ουρανός

Ονομάζεται Zebhul (που σημαίνει υψηλός τόπος) και κυβερνάται από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.Εδώ βρίσκεται η "ουράνια Ιερουσαλήμ",ο βωμός και ο ναός του Θεού.Η "Πολιτεία του Χριστού",όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό όραμα του Αγίου Παύλου,είναι μια πόλη από χρυσάφι με δώδεκα τείχη,που την περικυκλώνουν και άλλα δώδεκα μέσα από αυτά,κατά μήκος των οποίων βρίσκονται δώδεκα πύλες εξαίσιας ομορφιάς.Η πόλη περικλείεται από τέσσερις ποταμούς (μέλι,γάλα,κρασί και λάδι).

Ο πέμπτος ουρανός

Ο Machon (που σημαίνει κατοικία) κυβερνάται από τον Αρχάγγελο Σάνταλφον.Εδώ πολυπληθείς χορωδίες αγγέλων ψάλλουν και δοξάζουν τον Θεό τη νύχτα,ενώ οι εκλεκτοί Τον δοξάζουν την ημέρα.

Ο έκτος ουρανός

Ο Μakon (που σημαίνει τόπος διαμονής) κυβερνάται από τον Ζαχιήλ.Εδώ φυλάσσονται τα ακασικά αρχεία.Σε αυτά είναι καταγεγραμμένα όλα τα γεγονότα που συνέβησαν στη γη,ανάμεσα στα οποία και οι πράξεις κάθε ατόμου που έζησε σε αυτή,καθώς και η τιμωρία ή η επιβράβευσή του (κάρμα).

Ο έβδομος ουρανός
Ονομάζεται Araboth (που σημαίνει τα νέφη) και κυβερνάται από τον Κασσιήλ,τον άγγελο της μοναξιάς και των δακρύων,ο οποίος είναι επίσης ένας από τους αγγέλους που κυβερνούν τον Κρόνο.Πρόκειται για την κατοικία του Θεού,το θρόνο και το απόλυτο άγιο των αγίων.Εδώ διαμένουν οι ανώτερες τάξεις των αγγέλων,τα Σεραφείμ,τα Χερουβείμ και οι Θρόνοι,ενώ είναι επίσης η κατοικία των ευλογημένων πνευμάτων και των αγέννητων ψυχών.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης