Η σκάλα του Φωτός

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γιατί να Διαλογιστώ?

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Γιατί να Διαλογιστώ? Την / Το Τετ Οκτ 27, 2010 8:34 pm

Αν οι στόχοι μας , μας πηγαίνουν πέρα από τη χαλάρωση τότε ίσως θελήσουμε να πειραματιστούμε με μεθόδους που θα μας οδηγήσουν στο να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι κάποιος πρέπει να έχει βαθυστόχαστους στόχους για να διαλογιστεί. Η χαλάρωση είναι ένα θαυμαστός στόχος και ειδικά στους ρυθμούς της ζωής που ζούμε οι περισσότεροι. Στην πραγματικότητα η χαλάρωση είναι καθοριστική για τη σωματική και συναισθηματική μας ζωή.

Μπορεί όμως όπως είπαμε να έχουμε και άλλους στόχους όπως η διόραση.

Η Διόραση είναι ένας από παλιά καθιερωμένος στόχος του διαλογισμού. Οι ανατολίτες μύστες και οι δυτικοί μοναχοί έχουν περάσει χρόνια διαλογισμού ή σε απομονώσεις προκειμένου να ανακαλύψουν τη σχέση τους με το Συμπαντικό Σχέδιο.
Όμως επειδή δεν είμαστε όλοι μοναχοί και δεν μπορούμε όλοι να μπούμε σε σε εκτεταμένες διαλογιστικές απομονώσεις αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τις μικρές χρονικές στιγμές που έχουμε για να ηρεμήσουμε το πνεύμα μας και μέσα από αυτές να αναληφθούμε τη θέση μας στο Συμπαντικό Σχέδιο πιο ξεκάθαρα μέσα από επαφή με το Θεό , τη Θεά , τον Ανώτερο εαυτό μας , το Φύλακα Άγγελό μας ή μέσα από δονητικές δυνάμεις.
Μπορούμε να αφιερώσουμε στους στόχους του διαλογισμού μας όσο χρόνο θέλουμε.
Όταν έχουμε ένα πρόβλημα έχουμε ανάγκη να απομακρυνθούμε από αυτό και να το δούμε με ποίο καθαρή οπτική ώστε να αφήσουμε τις λεπτομέρειες να αναδειχτούν και να μας οδηγήσουν σε κάποια λύση. Ο διαλογισμός μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Πολλές φορές μια μικρή βόλτα μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε το σκοπό μας άλλες φορές απαιτείται περισσότερος χρόνος.
Σχετικά με αυτό ο Κάρθαρ Ρίνποτσε έχει γράψει:


«Αρκετοί άνθρωποι περιμένουν το αποτέλεσμα του διαλογισμού να έρθει σε μία νύχτα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Είναι μια δοκιμασία ανάπτυξης που το κλειδί της βρίσκεται στη συνέπεια και στη σταθερότητα. Αν ασκούμαστε καθημερινά ακόμα και για μία μικρή χρονική περίοδο ,το κέρδος θα προστεθεί στην ανάπτυξη μας.»

Karthar Rinpoche

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης