Η σκάλα του Φωτός

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Προσευχές ξεματιάσματος

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Προσευχές ξεματιάσματος Την / Το Δευ Νοε 08, 2010 2:08 am

Το "μάτι" είναι η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που πηγάζει από φθόνο ή ζήλια και εξαπολύει κάποιος εναντίον μας μέσα από τα μάτια του.
Η παράδοσή μας έχει διάφορους τρόπους να καταλύει το μάτιασμα.Άλλος είναι με λιβάνισμα,άλλος με αλάτι,άλλος με λάδι,ενώ πάντοτε υπάρχει μια προσευχή που το άτομο που ξεματιάζει λέει σιωπηλά.Λέγεται πως καλό είναι να μην εκμυστηρεύεται η εκάστοτε προσευχή από γυναίκα σε γυναίκα απευθείας.
Μετά το ξεμάτιασμα ζητήστε από το άτομο να μετακινηθεί.Οι παλιοί έλεγαν "κουνήσου λιγάκι" ή "χτύπα τα πόδια σου στο πάτωμα",χωρίς να ξέρουν το γιατί.Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο φεύγει η κολλημένη αρνητική ενέργεια και ανανεώνεται η ενέργεια.Κάποιοι ζητούν να φτύσει ο άλλος τον κόρφο του ή φτύνουν τον δικό τους.Άλλοι θέλουν να κοιτάξει ο άλλος μακριά στον ορίζοντα.Όλα είναι σωστά και έχουν το λόγο τους.
Τόσο το άτομο που ξεματιάζει όσο και το άτομο που το ξεματιάζουν χασμουριέται στη διάρκεια της διαδικασίας.Αυτό γίνεται γιατί διαλύεται η αρνητική ενέργεια που είναι μέσα μας.Μάλιστα,όσο περισσότερα είναι τα χασμουρητά,τόσο ισχυρότερο είναι και το μάτι.
Στην ερώτηση "εάν μπορούμε να ξεματιαστούμε μόνοι μας",που συχνά απασχολεί τους περισσότερους,είναι δύσκολο,θέλει επιμονή και προσπάθεια,ενώ δεν λειτουργεί και πάντοτε.Αυτός που ξεματιάζει "παίρνει" το μάτι από αυτόν που το έχει.Όταν το κάνουμε μόνοι μας μπορεί να καταλήξουμε να χασμουριόμαστε για πολλή ώρα (πράγμα που θα γίνει εάν μας ξεματιάσει και κάποιος άλλος),ή,να κάνουμε εμετό.


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

2 Απ: Προσευχές ξεματιάσματος Την / Το Δευ Νοε 08, 2010 2:17 am

Οι προσευχές του ξεματιάσματος λέγονται μια ή τρεις φορές.Εάν την ώρα που λέτε την προσευχή μπερδεύετε τα λόγια σας ή χασμουριέστε,σίγουρα το άτομο έχει μάτι.

"Πάτερ ημών"
Η πιο απλή προσευχή για το ξεμάτιασμα είναι να πείτε το "Πάτερ ημών" τρεις φορές.

Η προσευχή της Παναγίας
Η Κυρά η Δέσποινα εντύθηκε,εστολίστηκε,εμυροβολήθηκε.Στο τρίστρατο εκάθισε.Πονηρός οφθαλμός την είδε και την εμάτιασε.Την βλέπει ο Υιός της ο μονογενής και της λέει "Τι έχεις Δέσποινα και Κυρά και Μητέρα μου και είσαι αρρωστημένη;".Κι εκείνη του απάντησε "Πονηρός οφθαλμός με είδε και με εμάτιασε και πόνεσε το κεφάλι μου".Και γυρνάει ο Γιος της και της λέει "Και δεν ξέρεις,μάνα Μου,να πεις "ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά;"
Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά.

Η προσευχή των Αγίων Αναργύρων
"Ιησούς Χριστός επέρασε και πάλι ξαναπέρασε.Το ραβδί του ακούμπησε τον όφη και την όφισσα και την κακιά γειτόνισσα.Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί,Κοσμά και Δαμιανέ,δωρεά ελάβατε,δωρεά να δώσετε του (όνομα) το κακό να σκορπίσετε.Ιησούς Χρισός νικά κι όλα τα κακά σκορπά,η κυρά η Παναγιά που σκορπίζει τα κακά".


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

3 Απ: Προσευχές ξεματιάσματος Την / Το Δευ Νοε 08, 2010 2:24 am

Τρόποι ξεματιάσματος

Αλατόνερο
Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε με το χέρι σας μια χούφτα αλάτι (χοντρό ή ψιλό).Ανακατέψτε λέγοντας την προσευχή.Στο τέλος ζητήστε να διαλυθεί το μάτι όπως το αλάτι διαλύεται στο νερό.Χύστε το νερό στην τουαλέτα και πλύντε το ποτήρι αμέσως.

Λάδι
Βάλτε σε ένα μικρό ποτήρι νερό και στάξτε τρεις σταγόνες λάδι.Πείτε την προσευχή.Επαλείψτε το μέτωπο του ατόμου με λίγο νερό.Η παράδοση θέλει το λάδι να διαλύεται μαζί με το κακό μάτι.


Λευκό κερί

Επαλείψτε ένα λευκό κερί με λίγο αγιασμό ή λάδι από το καντήλι.Πείτε την προσευχή και κάντε γύρω από το άτομο τρεις κύκλους.Σβήστε το σαλιώνοντας τα δάχτυλά σας ή με κηροσβέστη.Φυλάξτε το κερί για ανάλογες περιπτώσεις.


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης