Η σκάλα του Φωτός

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Φύλακας άγγελος

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Φύλακας άγγελος Την / Το Τετ Ιουν 16, 2010 11:14 pm

Οι φύλακες-άγγελοι είναι πολύ φωτισμένα πνευματικά όντα,που έχουν εντυπωσιακές ικανότητες να υπερβαίνουν τους φυσικούς κανόνες,του χώρου,του χρόνου,της βαρύτητας,της ταχύτητας,σε περίπτωση που η ζωή μας κινδυνέψει.Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο Φύλακας άγγελός μας,είναι μαζί μας για να μας προστατεύει ώστε να μη συμβεί τίποτα πριν από την ώρα μας ή σε λάθος ώρα.Όλοι έχουμε το δικό μας φύλακα-άγγελο που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ.Ο Φύλακας άγγελος είναι ο πιστός μας σύντροφος σε όλη τη ζωή μας.Μεριμνά ώστε να είμαστε ασφαλείς.Καθήκον του φύλακα-άγγελου μας είναι να μας συμπαραστέκεται όταν είμαστε θλιμμένοι,να μεταφέρει τις προσευχές μας στο Θεό,να μας καθοδηγεί,να μας εμπνέει να πορευόμαστε στο δρόμο της αρετής,να μας μεταφέρει όσο περισσότερο αγγελικό φως γίνεται και να μας στηρίζει,προστατεύει και ενδυναμώνει απέναντι στις αρνητικές δυνάμεις του κακού.Μας παρηγορεί σε ώρα ανάγκης και μας βοηθά σε όλη μας τη ζωή.Φυλάσσει το θεϊκό πρότυπο σχέδιο της ζωής μας,το οποίο περιέχει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας.Μας το υπενθυμίζει διαρκώς.
Βρίσκεται μαζί μας από τη στιγμή της γέννησής μας μέχρι το θάνατο.Ένας φύλακας-άγγελος αναλαμβάνει τη φροντίδα μας σε κάθε ενσάρκωση,ανάλογα με το επίπεδο της πνευματικής μας εξέλιξης,ενδέχεται δηλαδή να μας προστατεύει το ίδιο γνώριμο ον για αρκετές επάλληλες ζωές.Δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσαμε να πούμε,να κάνουμε ή να σκεφτούμε,το οποίο θα μετακινούσε τους αγγέλους μας από τις μόνιμες θέσεις τους.Είναι δύσκολο να περιγραφεί το βάθος και η ένταση της αγάπης που νιώθουν οι φύλακες-άγγελοι για εμάς.
Για τους περισσότερους ανθρώπους η πρώτη συνειδητή επαφή με το αγγελικό βασίλειο είναι μέσω του φύλακα-αγγέλου.Αυτή η πρωταρχική εμπειρία συχνά είναι "χειροπιαστή" σε στιγμές έντονου πνευματικού ή σωματικού κινδύνου,σε ώρες θλίψης,απόγνωσης ή αρρώστιας,αλλά και χαρούμενης έμπνευσης.
Ο φύλακας-άγγελός μας δεν μπορεί ποτέ να θίξει την ελεύθερη βούλησή μας ούτε να μας στηρίξει αν επιλέξουμε να αγνοήσουμε τη βοήθεια που μας προσφέρει.Η ελεύθερη βούληση είναι ένα ιερό δώρο που μας επιτρέπει να επιλέγουμε κάθε στιγμή αν θα πορευθούμε προς το καλό ή το κακό.Μπορεί να μας ψιθυρίσει ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουμε την καθοδήγησή του,ωστόσο δεν γίνεται να παρέμβει και να μας βοηθήσει χωρίς την άδειά μας.

Επίσης,όλοι έχουμε έναν άγγελο-καθοδηγητή που συνεργάζεται τόσο με εμάς όσο και με το φύλακα-άγγελό μας.Ο άγγελος-καθοδηγητής αλλάζει όσο εξελισσόμαστε πνευματικά ή όταν χρειάζεται να πάρουμε διαφορετικά "πνευματικά μαθήματα".Μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερους αγγέλους-καθοδηγητές με τους οποίους συνεργάζονται.


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

2 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Παρ Νοε 05, 2010 5:15 am

Η ιδέα της ύπαρξης αυτών των αγγέλων που προστατεύουν άτομα,εκκλησίες,πόλεις ακόμα και έθνη είναι πάρα πολύ παλιά.Στο Ζωροαστρισμό,οι φύλακες άγγελοι ονομάζονται "Φραβάσις".Πριν το Χριστιανισμό,οι Έλληνες είχαν "δαίμονες",οι οποίοι ήταν προστατευτικά πνεύματα.Οι Ρωμαίοι είχα επίσης προστατευτικούς φύλακες:οι Ρωμαίοι άντρες είχαν ένα genius και οι γυναίκες ένα juno.
Η Βίβλος περιέχει ένα αριθμό περιπτώσεων,όπου άτομα βοηθήθηκαν από ένα άγγελο,πιθανότατα το φύλακα άγγελό τους.Ένας άγγελος εμφανίστηκε στη Hagar,τη φυγάδα υπηρέτρια,και της είπε να επιστρέψει στην αφέντρα της,τη Σάρα.Ένας άγγελος βοήθησε το Δανιήλ να ερμηνεύσει τα όνειρά του.Ο Θεός είπε στο Μωυσή:"Ένας άγγελός μου θα πηγαίνει μπροστά σου"(Έξοδος 32:34).Ο Ραφήλ λειτούργησε ως ο φύλακας άγγελος του Tobias στο βιβλίο του Τόββιτ.Ένας άγγελος απελευθέρωσε τον Άγιο Πέτρο από τη φυλακή.
Ο Origen,ένας από τους πρώτους Χριστιανούς θεολόγους,πίστευε πως ο καθένας έχει ένα καλό και ένα κακό άγγελο.Ο καλός άγγελος καθοδηγεί και προστατεύει το άτομο και ο κακός τον αποπλανεί και τον παρασέρνει.
Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης πίστευε πως ο καθένας έχει ένα φύλακα άγγελο.Στην Καθολική πίστη,κάθε άτομο λαμβάνει ένα φύλακα άγγελο κατά τη γέννησ για να τον προσέχει και να τον καθοδηγεί στη ζωή.
Ο Πάπας Πίος ο 11ος (1857-1939) είχε τόσο δυνατή πίστη στο φύλακα άγγελό του,που τον χρησιμοποιούσε κάθε φορά που αντιμετώπιζε μια πιθανότατα δύσκολη κατάσταση.Ενώ προσευχόταν στο φύλακα άγγελό του,του ζητούσε να μιλήσει στους φύλακες αγγέλους όλων όσων αναμειγνύονταν στην εκάστοτε κατάσταση για να βεβαιωθεί πως τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για όλους.
Στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία,η 2α Οκτωβρίου είναι η μέρα τιμής των φύλακων αγγέλων.Μάλιστα τα καθολικά παιδιά μαθαίνουν και ειδική προσευχή για το φύλακα άγγελό τους.
Στο Ιουδαϊκό Ταλμούδ,λέγεται πως ο καθε Εβραίος έχει έντεκα χιλιάδες φύλακες αγγέλους.Οι Μουσουλμάνοι έχουν τέσσερις φύλακες αγγέλους,γνωστούς ως Hafaza.Δύο να προσέχουν το άτομο κατά την ημέρα και οι άλλοι δύο κατά τη νύχτα.Αυτοί οι τέσσερις άγγελοι κρτατούνται απασχολημένοι με το να καταγράφουν τα καλά,τα κακά έργα και τις πράξεις του ατόμου που προστατεύουν.
Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με το φύλακα άγγελό σας σε καλές,και κακές καταστάσεις και ημέρες.Ο φύλακας άγγελός σας,θα παρέχει γαλήνη στο μυακό σας σε στιγμές θλίψης και δυστυχίας και θα σας γεμίσει με καλές ιδέες,θετικότητα και μια επιθυμία να κάνετε κάτι κάλό.


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

3 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Κυρ Νοε 21, 2010 6:35 am


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

4 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Δευ Νοε 22, 2010 8:54 am

πολυ ωραια εικονα Very Happy

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

5 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Τρι Νοε 23, 2010 7:10 am

Μια συναρπαστική εικόνα που μιλά με μυημένο τρόπο και σου περνά πολλά μηνύματα. Εύγε!

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

6 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Κυρ Νοε 28, 2010 1:52 am

Αυτή είναι μια απλή άσκηση που περιλαμβάνει την έκκληση στο φύλακα άγγελό σας ώστε να σας βοηθήσει να επιλύσετε ένα πρόβλημα ή μια δυσκολία.Πριν πάτε στο κρεβάτι(καλό είναι να μην έχετε φάει βραδινό ούτε να έχετε πιει αλκοολ),γράψτε ένα σύντομο γράμμα στο φύλακα άγγελό σας.Σφραγίστε το σε ένα φάκελο και τοποθετήστε το κάτω από το μαξιλάρι σας.Ακριβώς πριν αποκοιμηθείτε,ευχαριστήστε σιωπηλά το φύλακα άγγελό σας για όλα όσα κάνει για σας και ζητήστε μια απάντηση στο πρόβλημά σας.Όταν ξυπνήσετε το πρωί,πιθανόν να έχετε μια απάντηση,συνήθως διαμέσου ενός ονείρου.Αν η απάντηση δεν έχει φθάσει,περάστε την ημέρα σας με το συνηθισμένο σας τρόπο.Συχνά η απάντηση μπορεί να έρθει εκεί που δεν την περιμένετε.Να είστε σε ετοιμότητα καθώς οι απαντήσεις μερικές φορές δεν θα είναι αυτες που περιμένετε να ακούσετε.
Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να πάρετε απαντήσεις για κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί,είναι να γεμίσετε ένα ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο,να κρατήσετε το ποτήρι στο χέρι σας,να σκεφτείτε τον φύλακα άγγελό σας και μετά να κάνετε την ερώτησή σας.Ζητήστε τους να σας δώσουν την απάντηση για το θέμα που σας απασχολεί.Πιείτε το μισό νερό και αφήστε το ποτήρι με το υπόλοιπο νερό στο κομοδίνο σας.Μόλις ξυπνήσετε το πρωί πιείτε το υπόλοιπο μισό.Η απάντηση πολύ σύντομα θα έρθει στο μυαλό σας και θα ξέρετε τι να κάνετε και προς τα πού να κινηθείτε.


_________________
Είμαστε όλοι άγγελοι μ'ένα μόνο φτερό,και θα πετάξουμε μονάχα αν αγκαλιαστούμε
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

7 Η επικοινωνία με τον Φύλακα Άγγελο Την / Το Τρι Ιαν 11, 2011 8:30 pm

Κάθε άνθρωπος ενσαρκωμένος στον γήινο κόσμο έχει ως συνοδό του ένα πνευματικό Όν __ έναν Εντεταλμένο του Θεού__που στην θρησκεία αναφέρεται ως <<Φύλακας Άγγελος>>. Ο ρόλος αυτού στην ζωή του ενσαρκωμένου πνευματικού όντος ( δηλ του ανθρώπου)είναι ο εξής:

α) Φρουρεί τον άνθρωπο από ορισμένες συνθήκες που θα έθεταν σε κίνδυνο την πνευματική ή την υλική του ζωή.
β) Καθοδηγεί τον άνθρωπο στην Ατραπό της Αλήθειας, ψιθυρίζοντας του διακριτικά το Καλό και το Αληθές.
γ) Βοηθά τον άνθρωπο στις προσπάθειες του να εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξης του.

Εννοείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται ο Νόμος της Ελευθερίας και του Αυτεξούσιου του ανθρωπίνου όντος. Εάν ο άνθρωπος επιμένει να κάνει λανθασμένες ηθικές επιλογές τότε ο Φύλακας Άγγελος αναστέλλει τη δράση του και παραμένει στην αναμονή.
Ο ενσαρκωμένος άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να επικοινωνήσει με τον Φύλακα Άγγελο του, αλλά μόνο σε αυστηρώς καθορισμένα πλαίσια, τα οποία διαφυλάσσουν την έννοια της Θείας Δικαιοσύνης.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

8 Οι απαιτούμενοι όροι Την / Το Τρι Ιαν 11, 2011 8:40 pm

1. Σταθερός προσανατολισμός ζωής προς το Καλό.
Λέγοντας <<σταθερό προσανατολισμό προς το Καλό>> δεν εννοούμε απλώς την αποφυγή εμφανώς κακών πράξεων αλλά την αμετάκλητη απόφαση του ανθρώπου να ζει και να κάνει όντας εξ ολοκλήρου εντεταγμένος στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος της Ζωής του.
Οφείλει να αφουγκράζεται πάντοτε τον διακριτικό ψίθυρο της συνείδησης του και να μην πείθεται από τις λογικές δικαιολογίες που συχνά προβάλλει το μυαλό.
Οφείλει να προσπαθεί ανά πάσα στιγμή της ζωής του να έχει ως εκφράσεις του την Αγάπη και την σοφία, την καλοσύνη και την σύνεση,στην σκέψη, στο συναίσθημα και στις πράξεις του. Σε κάθε εκδήλωση του πρέπει να επιζητεί και να υιοθετεί συνειδητά το ακριβές μέτρο του σωστού. Οφείλει να εργάζεται συνειδητά για την πλήρη ΥΠΑΓΩΓΗ του όντος του υπό το Υπερούσιο φως του Θεού.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

9 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Τρι Ιαν 11, 2011 9:33 pm

2. Σκοπιμότητα - Ανάγκη - Δεκτικότητα.
Για ποιόν λόγο άραγε επιθυμεί κάποιος να επικοινωνήσει με τον Φύλακα Άγγελο του? Κάθε τι το καλό πηγάζει από ένα Αίτιο και προχωρά προς έναν καθορισμένο Σκοπό. Μέσο της δημιουργημένης Φύσεως, ο σκοπός πολλές φορές βιώνεται σαν ανάγκη (παραδείγματος χάριν η ανάγκη της πείνας υπηρετεί την σκοπιμότητα της διατροφής κλπ). Εάν λοιπόν ο άνθρωπος δεν βιώσει ειλικρινά μέχρι τα βάθη της ψυχής του, την ανάγκη της πνευματικής καθοδήγησης του από αυτόν τον Εντεταλμένο του Θεού, κάθε απόπειρα επικοινωνίας μαζί του θα είναι επιπόλαια και παράνομη,με ότι τούτο συνεπάγεται. Σημαντικότατος είναι ο παράγων της Δεκτικότητας δεν έχει νόημα να λάβουμε οδήγηση από τους άνωθεν, εάν δεν είμαστε διαθετημένοι να κοπιάσουμε για να την εφαρμόσουμε. Και εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι Θείες Οδηγήσεις δεν παρέχουν ποτέ <<έτοιμες λύσεις >> στα προβλήματα μας. Υποδεικνύουν πάντα την ανηφορική οδό στην οποία πρέπει να βαδίσουμε, καταβάλλοντας προσπάθειές και κοπιάζοντας. Φωτίζουν τα βήματα μας__δεν βαδίζουν για λογαριασμό μας! Και κύριο αντικείμενο των Οδηγήσεων αυτών είναι πάντοτε η πνευματική μας πόρευσις και η εκπλήρωση του σκοπού μας.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

10 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Τετ Ιαν 12, 2011 6:49 am

secretsoul έγραψε:2. Σκοπιμότητα - Ανάγκη - Δεκτικότητα.
Για ποιόν λόγο άραγε επιθυμεί κάποιος να επικοινωνήσει με τον Φύλακα Άγγελο του? Κάθε τι το καλό πηγάζει από ένα Αίτιο και προχωρά προς έναν καθορισμένο Σκοπό. Μέσο της δημιουργημένης Φύσεως, ο σκοπός πολλές φορές βιώνεται σαν ανάγκη (παραδείγματος χάριν η ανάγκη της πείνας υπηρετεί την σκοπιμότητα της διατροφής κλπ). Εάν λοιπόν ο άνθρωπος δεν βιώσει ειλικρινά μέχρι τα βάθη της ψυχής του, την ανάγκη της πνευματικής καθοδήγησης του από αυτόν τον Εντεταλμένο του Θεού, κάθε απόπειρα επικοινωνίας μαζί του θα είναι επιπόλαια και παράνομη,με ότι τούτο συνεπάγεται. Σημαντικότατος είναι ο παράγων της Δεκτικότητας δεν έχει νόημα να λάβουμε οδήγηση από τους άνωθεν, εάν δεν είμαστε διαθετημένοι να κοπιάσουμε για να την εφαρμόσουμε. Και εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι Θείες Οδηγήσεις δεν παρέχουν ποτέ <<έτοιμες λύσεις >> στα προβλήματα μας. Υποδεικνύουν πάντα την ανηφορική οδό στην οποία πρέπει να βαδίσουμε, καταβάλλοντας προσπάθειές και κοπιάζοντας. Φωτίζουν τα βήματα μας__δεν βαδίζουν για λογαριασμό μας! Και κύριο αντικείμενο των Οδηγήσεων αυτών είναι πάντοτε η πνευματική μας πόρευσις και η εκπλήρωση του σκοπού μας.
ευγε Δεσποινα! πολυ ωραιο! Smile

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

11 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Κυρ Ιουν 28, 2015 11:03 pm

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ...
ο δικός μου φύλακας Άγγελος..
Στήριγμα στα πολύ πολύ δύσκολα.Πραγματικά πανίσχυρος

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

12 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Παρ Ιουλ 31, 2015 4:59 pm

Βοηθησε μας Αρχαγγελε μας..
Μονο εσυ μας κρατας

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

13 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Τρι Σεπ 15, 2015 2:01 pm

Αρχαγγελε Μιχαηλ σε ευχαριστουμε για ολα!
Σε αγαπαμε!

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

14 Απ: Φύλακας άγγελος Την / Το Σαβ Οκτ 22, 2016 8:33 pm

Παντα διπλα μας!

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης